Най-добрият австралийски тенисист в момента Бърнард Томич е тормозен от полицай, който го е спрял за опасно шофиране през уикенда, разкри самият тенисист.

19-годишният световен номер 42, който достигна четвъртфиналите на Уимбълдън през тази година, е бил спрян, но не и глобен, докато е карал из Куинсленд.

"Има причина той да не ме харесва... винаги ме следи. Мисля, че това е много лошо. Не съм направил нищо неправилно - просто си върша работата като тенисист", сподели Томич за австралийски вестник, цитиран от БГНЕС. В Австралия има специален термин за младите шофьори, които карат опасно, пускайки се в улични състезания.

"Не карам бързо, не правя такива неща. Колата е много шумна, но не знам какво той оценява като опасно каране", добави младежът.

От полицията в Куинсленд разкриха, че няма оплакване срещу полицая и случаят ще бъде разгледан. Томич има специално разрешение да кара мощна кола, въпреки че е начинаещ шофьор. Изключението е направено, за да може той да ходи и да се прибира от тренировка, както и да върши професионалните си задължения.