През 2012 г. специалистът на двойки Рос Хътчинс бе диагностициран с раковото заболяване "лимфом на Ходжкин", което по това време вече е било в своята последна четвърта фаза, но след близо шест месеца на химиотерапия британецът успя да се пребори с коварната болест и вече отново е на тенис корта.

В момента Хътчинс се подготвя усилено за своето завръщане на АТР тура, което ще стане факт през януари, когато заедно със своя партньор Колин Флеминг ще вземат участие в първия турнир от Големия шлем за 2014 г. - Australian Open.

"В живота има много по-важни неща от тениса като здравето, семейството и приятелите. Също така има много хора по света, които се нуждаят от нашата помощ и подкрепа. Смятам, че това може само да помогне на тенис кариерата ми", споделя Хътчинс, който в края на следващата година ще се ожени за своята годеница Линдзи, а кум на сватбата ще бъде добрият му приятел Анди Мъри, пише tenniskafe.com.

"Ние имаме много сериозни амбиции и искаме да спечелим турнир от Големия шлем. Ако това се случи, нашата следваща цел ще бъде първата позиция в световната ранглиста. Не веднъж сме показвали, че можем да играем на много високо ниво. Знам, че в момента е много рано да си правим каквито и да било планове, но не виждам някаква причина, поради която с Рос да не се класираме за Лондон през следващия сезон", добави Колин Флеминг.