Японският тенисист Йошихито Нишиока се обърна с молба към феновете да запомнят името му. По-любопитното обаче е, че не става дума за нарцисизъм или самоувереност, а за грешка, която част от по-незапознатите привърженици правят. Те бъркат Йошихито Нишиока с неговия сънародник Кей Нишикори.

Имената на двамата са близки, но след спечелването на първия си турнир, Йошихито Нишиока реши да отправи молбата към всички.

„Моля ви, запомнете името ми. То не е Нишикори. Казвам се Ниши-ОКА”, заяви през усмивка и с чувство за хумор тенисистът.

Японецът заяви това по време на награждаването, след като спечели трофея в Шънчжън, Китай.

Японецът Йошихито Нишиока спечели първа титла в кариерата си в турнирите на АТП. 23-годишният Нишиока победи французина Пиер-Юг Ербер със 7:5, 2:6, 6:4 на финала надпреварата по тенис на твърди кортове в китайския град Шънчжън с награден фонд 734 хиляди долара.

Азиатецът, 171-и в световната ранглиста, взе първия сет с късен пробив в 11-ия гейм, но във втората част Ербер направи серия от пет поредни гейма, за да изравни. В решаващия трети сет японецът реализира единствен пробив за 3:2 и след това запази аванса си.

С успеха Нишиока си гарантира завръщане в топ 100 на световната ранглиста.

Ербер остана без титла и във втория си финал след Уинстън Сейлъм през 2015 година. Той все пак ще се изкачи до рекордното в кариерата си 53-о място в класацията на АТП.