Докато цялото внимание на любителите на тениса е приковано към първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open, един от състезателите в този спорт, който обяви преди няколко месеца, че слага край на кариерата си, реши да върже кънките.

Става въпрос за Грег Руседски, който ще вземе участие в шоуто по фигурно пързаляне “Танци на леда”, което се провежда в Англия. Според регламента на надпреварата един професионален фигурист се състезава заедно с партньор, чиято дейност е много далеч от пързалянето.

“Първите няколко седмици откакто започнах тренировки се опитах да се отдам на своите спортни инстинкти, но след това разбрах, че в този спорт ти трябва и нещо друго. Тръгнах с нагласата, че в крайна сметка може би ще съм сред победителите, но след това като видях какви неща правят 5-6-годишни деца на леда, промених възгледите си”, сподели Руседски.

Тенисистът си спомни, че като малък е тренирал хокей на лед, но не се е чувствал много уверен във възможностите си: “Като малък опитах да се занимавам с хокей, но и тогава нещата не ми се получаваха много добре, затова се насочих съм тениса.”