Една от големите легенди в тениса смрази спортния свят с новината, че страда от тежко заболяване. Гилермо Вилас призна, че е диагностициран с болестта на Алцхаймер.
 
69-годишният аржентинец разкри това пред местното спортно издание „Оле.“ Според информацията, носителят на четири титли от Големия шлем и шампион от 62 турнира вече няколко месеца усеща тежките последствия от невродегенеративното заболяване. За момента Вилас няма физически проблеми, но менталното му състояние рязко се е влошило през последните седмици. Той има проблеми с говора и заради това е спрял публичните си изяви.

Гилермо Вилас

източник: Gulliver/GettyImages

Вилас, който е една от най-големите звезди на тениса през 70-те години на ХХ век, е приет в Залата на славата през 1991 г. Аржентинецът, който по време на кариерата си е наричан Бичето от пампасите, е сред най-любимите тенисисти на Южна Америка, а заради стила си на игра има спечелени много фенове по целия свят. 
 
През 2016 г. е обявен от "Дейли Телеграф" за третия най-добър играч на клей в историята след Рафаел Надал и Бьорн Борг. В момента той живее в Монте Карло заедно със съпругата си и четирите си деца.