Бившият номер 8 в световната ранглиста по тенис Янко Типсаревич постигна първата си победа в Тура на АТП от август 2017 година. Сърбинът се наложи над представителя на домакините Брадли Клаан с 6:3, 6:3 на старта на надпреварата на твърди кортове от сериите "Мастърс" в Маями с награден фонд 8,36 милиона долара.

34-годишният белградчанин, който е 453-и в света в момента, играе в третия си турнир за сезона, след като пропусна цялата 2018 година заради операции на сухожилията на двете си колена.

Заради травмите Типсаревич, който участва в Маями за първи път от 2013 година, използва т.нар. "защитен ранкинг на АТП", а във втория кръг той ще се изправи срещу номер 22 Роберто Баутиста Агут (Испания).

Полякът Хуберт Хуркач, който през миналата седмица достигна до четвъртфиналите на първия за сезона "Мастърс" в Индиън Уелс, надделя над италианеца Матео Беретини с 6:4, 6:3 и очаква във втория кръг третия в схемата австриец Доминик Тийм, който спечели титлата в Индиън Уелс.

Германският ветеран Миша Зверев отрази 8 мачбола и елиминира участващия с "уайлд кард" испанец Никола Кун с 4:6, 7:5, 2:2 и отказване на съперника заради сериозни мускулни крампи.
Кун, 255-и в света, имаше аванс от сет и 5:2, но на два пъти пропусна да затвори мача при собствен сервис, а със серия от пет поредни гейма Зверев изравни.

19-годишният испанец проби за 2:1 в третата част, но германецът веднага върна пробива, след което Кун се отказа. Съперник на Зверев във втория кръг ще бъде номер 17 Николоз Басилашвили (Грузия). /БТА