Сърбия загуби с 1:2 от Чили във втория си мач от група "А" на отборния турнир по тенис АТP Cup в Сидни (Австралия).
 
Филип Краинович постигна успех срещу 24-годишния Алехандро Табило с 6:4, 3:6, 7:6(5) за 2:28 часа, а Душан Лайович беше принуден да се оттегли в двубоя си срещу Кристиан Гарин при 6:4, 4:6, 0:3. 31-годишният сърбин, който е номер 33 в ранглистата при мъжете, имаше физически проблеми в третия сет и се отказа. 
 
"Съжалявам, че срещата трябваше да приключи по този начин. Направихме хубав мач. Дори не се сещам колко време продължи първият сет. Беше много тежък. Душан е страхотен човек. Щастлив съм от победата. За мен е чест да представям страната си на подобно високо ниво. Искам да продължим напред. Удоволствие е да играя пред такава публика", заяви Гарин, който е номер 17 в света.
 
Така при резултат 1:1 крайният победител беше определен в мача на двойки, в който чилийците Табило и Марсело Бариос надделяха над Никола Чачич и Матей Сабанов с 6:4, 3:6, 10:7 за 1:27 часа игра.
 
Начело в тази група е Испания с два успеха от два мача, а Сърбия и Чили са съответно втори и трети по една победа и едно поражение. Четвърти остана Норвегия, който има две загуби до момента. След ден почивка за тенисистите на Чили ще играят срещу норвежците, а за Сърбия предстои сблъсък с Испания.