Съперникът на Григор Димитров в първия мач на българина на тенис турнира в София - Йежи Янович, коментира, че очаква здрава битка в четвъртък, когато се срещат двамата.

Бивш №14 е първият съперник на Гришо в София

“С Григор Димитров се познаваме много добре. Играем един срещу друг още от юноши и винаги е имало здрава битка на корта. Имам предвид не ММА битка, а спортно съперничество. Мисля, че утре ще е хубав мач за гледане“, каза Янович, след като отстрани Дуди Села след 6:4, 6:4.

Чакането свърши! Кога Гришо започва в София?

Запитан дали се притеснява от атмосфера наподобяваща по-скоро мач за Купа „Дейвис“ отколкото АТР тур полякът каза пред sofiaopen.bg: „Знам, че залата ще е пълна и ще го подкрепят много. Но съм имал и преди такива мачове. Играл съм срещу Анди (Мъри) на полуфинал на Уимбълдън. В крайна сметка не мисля, че публиката ще се държи лошо. Няма да хвърлят камъни по мен. Поне се надявам. Надявам се да се наслаждават на играта. Аз се опитвам да се концентрирам върху собствената си игра. Ако сервирам добре, ще стане мач. Ако не – ще ми е тежко“.

В четвъртък за Григор предстои и първият мач на турнира. Не преди 18 часа той ще излезе на корта срещу Йежи Янович.


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong!