Диего Шварцман остави своя отпечатък в света на тениса през 2020 година. Дребничкият аржентинец изигра някои запомнящи се двубои, а победата му срещу Рафаел Надал на турнира от Мастърс сериите в Рим бе най-големия успех в кариерата на 28-годишния Шварцман. 

Getty Images/Gulliver
30 снимки

Благодарение на силната си 2020 година, за първи път 170-сантиметровият тенисист завърши в топ 10 на света и съвсем заслужено взе участие във финалния турнир на  ATP. Диего е още по-амбициран за новия сезон, като желанието му е да спечели срещу Новак Джокович и Роджър Федерер, но сподели, че ще направи всичко възможно да задържи мястото си в топ 10. 

"Тенисът е спорт, в който конкуренцията е жестока. Аз не съм от най-високите и не разполагам с кой знае какви оръжия, но винаги съм казвал, че трудът се възнаграждава. Винаги човек трябва да вярва в себе си и да преследва мечтите си. Това, че през 2020 победих Рафа, за мен наистина бе сбъдната мечта. Този успех ме направи изключително уверен и до края на сезона смятам, че постигнах страхотни резултати. Онзи 5-часов мач срещу Доминик Тийм в четвъртфинала на Ролан Гарос пък беше един от най-изтощаващите двубои, които съм играл през последните няколко години. Оттук нататък искам да вървя само нагоре. Да си номер 9 в света е едно чудесно постижение, но аз не се отказвам и желая да покорявам нови върхове. След като вече победих Надал искам да сторя същото срещу Джокович и Федерер.  Жаден съм за титли и се надявам, че ще покажа още много на голямата тенис сцена“, завърши Шварцман.