Пред официалния сайт на  ATP номер 13 в световната ранглиста Диего Шварцман засегна доста интересната тема за своя ръст. Аржентинецът е висок 170 сантиметра и според много хора това му пречи да постига още по-големи успехи. Самият Шварцман обаче споделя, че ниският ръст не го притеснява и говори открито за разликата във височината спрямо останалите тенисисти в мъжкия тур.

„Доста хора постоянно ме питат, как играеш, когато си само 170 сантиметра висок? И веднага ми дават за пример моите колеги Джон Иснър и Иво Карлович, които са с цели 40 сантиметра по-високи от мен. Честно казано обаче, не се притеснявам какво говорят хората, в тениса не е най-важното нещо колко си висок.  Да, ако погледнете Иснър или Карлович, наистина има огромна разлика, но аз не смятам, че мога да сторя нещо по въпроса", започна аржентинецът. 

"Ако бях 15 сантиметра по-висок, най-вероятно щях да притежавам по-добри удари, но така стоят нещата. Още, когато бях на 13 лекарите ми казаха, че няма да порасна повече от 170 сантиметра, и признавам в началото това много ми тежеше. Тук обаче се появи огромната роля на семейството, родителите ми застанаха плътно зад мен и ми казаха, ти просто трябва да преследваш мечтите си, не се отказвай. И ето, че мама и татко бяха прави, с времето всичко се нареди, намерихме подходящи треньори, а за щастие попаднах и на правилните хора, и сега съм в елита на световния тенис“,  каза Шварцман.

Автор: Делян Калинков