Роберто Баутиста Агут не преживява много успешна 2021 година поне до този момент. Макар че испанецът загуби два финала от началото на сезона, в Монпелие и Доха, ветеранът показа някои сериозни колебания в решителни моменти от своите мачове. 

Роберто, който до 14-годишна възраст е бил изцяло отдаден на футбола, сега се надява на силен резултат в първия за годината турнир от Мастърс сериите. По-късно днес, бившият представител на топ 10 ще открие своето участие в надпреварата срещу намиращия се в доста добра форма Лойд Харис. При отсъствието на Джокович, Надал, Федерер и Тийм, Баутиста е уверен, че е способен да постигне нещо голямо в Маями. 

"Разочарован съм, че най-големите в световния тенис ги няма, но от друга страна това е шанс за всички останали да покажем възможностите си. Може би точно тук трябва да опитаме да се борим за голяма титла и да запомним турнира завинаги. Аз смятам, че борбата ще е изключително оспорвана, защото всеки желае да спечели толкова престижен трофей и да прибави 1000 точки за ранглистата. Не зная дали съм претендент за участие във финал, това ще го разберем с времето, но при положение, че Новак, Роджър, Рафа и Доминик не са тук, пред мен се открива идеален шанс", коментира той. 

"Всичко е казано за Федерер и Надал, те правят тениса по-интересен и хората се наслаждават на играта. Рафа и Роджър са пример за целия свят и могат спокойно да бъдат наречени спортни икони, които остават в историята. Да  постигнеш подобни неща, да направиш толкова много за спорта, според мен,  е напълно нормално Надал и Федерер да са най-обичаните тенисисти.  Ние просто само трябва да се радваме, че играем в тези времена и да използваме нашите шансове за нещо значимо,  и дано  в САЩ на този голям турнир успея да дам най-доброто“, добави Баутиста Агут.