Денис Шаповалов се подготвя за своя първи турнир след чудесното си представяне на Уимбълдън. Канадецът достигна до 1/2-финалите на "свещената трева", а сега той се подготвя за участието си на надпреварата в Гщаад, която е от категория ATP 250. 

Десетият в света е безспорният фаворит за титлата в Швейцария, особено след отпадането на Роберто Баутиста Агут през вчерашния ден. Шаповалов сега обаче засегна може би най-интересната тема за всички фенове на тениса. 

Кой от тримата големи, Джокович, Федерер или Надал е най-великият за всички времена. Младокът смята, че е трудно да се правят сравнения между тях и според него малко се прекалява с този въпрос. 

"Понякога не разбирам защо хората говорят за най-големия и най-великия на всички времена. Всеки един спортист е бил най-добрият за своето време и спортът е дал големи личности на човечеството. Трябва да сме благодарни, че Рафа, Новак и Роджър изобщо съществуват и са стигнали дотук. Всеки един от тях е уникален и аз не мога да кажа кой е най-добрият, както доста хора се опитват. За мен е ясно, че други тенисисти на подобно ниво никога повече няма да има", коментира той. 

"Това са велики личности, които помагат на тениса да е толкова обичан по целия свят. Аз съм щастлив да играя и да бъда част от настоящото поколение, защото истински се възхищавам и на тримата. Смятам, че те са много добри и извън корта, а не е най-важното да си страхотен тенисист, защото когато мачът ти свърши, животът продължава. Не бих участвал в подобен дебат, Федерер, Джокович или Надал, напротив, радвам се, че мога да гледам и тримата и се надявам, че ще изиграя поне още няколко мача срещу всеки един от тези големи шампиони“, каза Шаповалов.