Поставеният под номер 6 в основната схема Диего Шварцман и американецът Стийв Джонсън отпаднаха в първия кръг на турнира на твърда настилка в Бризбейн с награден фонд от 468 910 долара.

Шварцман отстъпи пред украинеца Александър Дългополов с 4:6, 6:7(3), докато Джонсън загуби от участващия с "уайлд кард" представител на домакините от Австралия Алекс де Минор с 6:7(7), 4:6.

Двубоят между Шварцман и Дългополов премина при голямо превъзходство на украинеца, който пласира 29 печеливши удара срещу едва 6 за съперника си. Въпреки това Дългополов не стигна лесно до победата, като във втория сет трябваше да играе тайбрек, макар в един момент да водеше с 5:2 гейма.

Доста по-оспорвана бе срещата между Джонсън и 18-годишният Де Минор. В първия сет Джонсън имаше цели пет сетбола, но пропусна всеки от тях. Първите да дойдоха при 6:5 гейма и 40:15 точки в негова полза, а следващите 3 бяха в тайбрека, като един от тях дори бе на негов сервис.

В крайна сметка обаче Де Минор стигна до точка за спечелване на сета, която веднага реализира.

Във втория сет 44-тия в света Джонсън направи пробив за 4:3 гейма, но в този момент настъпи необяснимо отпускане в играта му, което позволи на Де Минор да спечели три последователни гейма, а с това и мача. Успехът бе едва трети за австралиеца на ниво АТП.

Във втория кръг на турнира Дългополов ще играе с квалификант или аржентинеца Орасио Себайос, докато на Де Минор му предстои коварна среща с четвъртия в схемата Милош Раонич от Канада./БТА