Българският тенисист Васко Младенов е официален спаринг-партньор на водача в световната ранглиста Новак Джокович. Младенов и Ноле са в Ню Йорк, където сърбинът продължава да гази наред в последния за сезона турнир от Големия шлем.

Васко е тренирал с националния ни отбор, но в последните години е предимно в САЩ, където завърши висшето си образование. По време на следването той редовно играеше в студентския шампионат. "Свързаха се с мен от фирмата за тенис облекло Solfire, спонсор на Иван Додиг. Агентът ме познаваше от мачовете ми като номер 1 на университета "Сейнт Джонс". Тренирахме няколко пъти с Додиг и той записа добри победи. Препоръча ме на Джокович, който си търсел спаринг. Само след една тренировка на Новак му хареса и ме направи официален спаринг партньор", обясни Васко, цитиран от "24 часа".

Младенов е известен сред приятелите си и с музиката и песните, които записва. В хип-хоп албумите си той пее на руски, тъй като това е родният език на майка му. Неотдавна, когато си бе в София, тенисистът призна, че му е по-лесно да измисля текстове на руски. Той е работил с китарист, участвал в записи с легендите Black Sabbath. /БГНЕС