Американецът Джак Сок донесе първа точка на Отбор Свят на Лейвър Къп, след като победи Фабио Фонини с 6-1, 7-6(3) във втория мач на сингъл от надпреварата. Сок дълго време се възстановяваше от контузия през тази година, като последната му победа в официален мач е от 2018, но днес се представи силно срещу световния номер 11, за да изравни резултата в отборната надпревара на 1-1.

Фонини започна срещата с много разпиляна игра и допусна куп грешки, от които съперникът му се възползва, за да стигне до два пробива и да вземе сета с 6-1. Във втората част италианецът вдигна нивото и след като нямаше нито един пробив, се стигна до тайбрек. В него Сок бе по-уверен и заслужено стигна до крайния успех след 7-3 и час и 29 минути игра.

По този начин двата тима си поделиха откриващите два мача от първия ден на Лейвър Къп, след като по-рано днес австриецът Доминик Тийм спаси три мачбола, преди да победи Денис Шаповалов от Канада с 6-4, 5-7, (13-11).

Във вечерната сесия от 20:00 часа българско време Стефанос Циципас ще играе с Тейлър Фриц, след което Роджър Федерер и Александър Зверев ще срещнат Денис Шаповалов и Джак Сок в мача на двойки. /БГНЕС