Джак Сок е застанал на пътя на Григор Димитров към осминафиналите на Мастърса в Индиън Уелс.

Американецът си уреди среща с българина след трудна победа в три сета над Хенри Лааксонен докато в същото време Гришо се справи лесно с руския ветеран Михаил Южни.

Мачът между Димитров и Сок ще се играе в ранните часове на сряда наше време. Двубоят е четвърти на втория по големина корт, където програмата ще започне в 20 часа. Това означава, че срещата Димитров - Сок най-вероятно ще стартира около 3-4 часа след полунощ българско време. Той ще бъде предаван пряко в ефира на Mtel Sport 1. В Gong.bg пък ще следим развитието на мача.

На корта един срещу друг ще се изправят двама от едва тримата тенисисти с по 2 АТП титли от началото на годината, което идва да покаже, че ни очаква страхотен сблъсък между двама майстори с ракетата във форма.

Сок триумфира в Оукланд и Делрей Бийч докато Григор грабна трофеите в Бризбейн и София.

Ако гледаме досегашните мачове между двамата, то определено можем да заключим, че Сок не е от любимите съперници на Димитров. 24-годишният американец води с 2:1 в преките двубои. Григор спечели първия - през 2014 в Стокхолм (5:7, 6:4, 6:3). Сок обаче постигна две победи през слабата за българина 2015 година - 7:6(7), 6:2, 6:3 на Ролан Гарос и 5:7, 7:6(5), 7:5 на Мастърса в Монреал.

Въпреки това обаче Димитров е считан за фаворит в двубоя и няма как да е иначе предвид изключителната игра, която демонстрира от началото на сезона. Негово е предимството в световната ранглиста - 13-о място срещу 18-о за Сок, което е и най-доброто му класиране до този момент в кариерата.

Ключово за Григор ще бъде да играе агресивно на ретур и да се справя с мощните сервиси на съперника като в същото време не му позволява да отправя хубавите си форхенди от дъното на корта.

Той обаче е длъжен да го направи, защото една победа над Сок би го поставила в прекрасна ситуация за достигане до четвъртфиналите. Причината е, че евентуалният съперник на Димитров на осминафиналите Марин Чилич отпадна още във втори кръг. Така при успех над Сок в битка за място в топ 8 Гришо би срещнал победителя от мача между непоставените Тейлър Фриц и Малек Джазири.

Програмата за шестия ден на турнира включва още много мачове от изключително ниво. По Mtel Sport 1 ще гледаме супер сблъсъци като Рафаел Надал - Фернандо Вердаско, Роджър Федерер - Стив Джонсън, Ник Кирьос - Александър Зверев и зрелището Новак Джокович - Хуан Мартин дел Потро.