Босненският тенисист Дамир Джумхур загуби служебно във втория кръг на квалификациите на турнир в Акапулко, след като напусна корта, ядосан от съдийско решение.

Джумхур, който през 2018 година достигна до 23-ото място в световната ранглиста, изпусна нервите си, след като удар на нидерландския му съперник Ботик ван де Зандшулп беше отсъден на линията при 5:5 гейма, 40:40 и сервис на 28-годишния босненец.

Гледайки невярващо, Джумхур изпусна ракетата си и приближи главния съдия с искане за отмяна на решението, но без успех. В последствие той беше пробит.

Босненецът продължи да се гневи на отсъждането и отново се обърна към рефера на стола с гневни думи при размяната на полетата, заради което получи предупреждение.

Той спечели първото разиграване в 12-ия гейм, но пак каза нещо на съдията, което му донесе наказателна точка заради неспортсменско поведение.

Това вбеси 125-ия в световната ранглиста в момента Джумхур, който напусна корта, хвърли ракетата в сака си, поздрави Ван де Зандшулп и показа, че няма намерение да продължи да играе.

Турнирният супервайзор опита да разубеди босненеца, но той продължи да атакува вербално съдията, а съперникът му напусна корта.