Шампионът на US Open Доминик Тийм спечели първия мач от тазгодишното издание на Финалния турнир на ATP в Лондон. Поставеният под №3 австриец надви 6-ия в схемата грък Стефанос Циципас със 7:6 (5), 4:6, 6:3 в среща от Група "Лондон". По-късно тази вечер ще се изиграе вторият в двубой в групата. В него съперници ще бъдат Рафаел Надал и Андрей Рубльов.

В първия сет нямаше пробиви, въпреки че Тийм имаше брейкпойнт в третия гейм, а после още два в седмия. И в двата случая обаче миналогодишният шампион Циципас се измъкна и първата част трябваше да се реши в тайбрек, в който гъркът започна силно и поведе с 4:1 в резултата. Последва обаче страхотен обрат за Тийм, който при 3:5 взе 5 поредни точки и с първия сетбол сложи край на частта.

В третия гейм на втория сет Циципас се възползва по най-добрия начин от първите си точки за пробив в мача. Той спечели подаването на австриеца, след което затвърди пробива - 3:1. До края на сета и двамата печелеха с лекота подаванията си и с 6:4 Циципас взе втората част.

В решаващия трети сет Тийм се откъсна напред с 3:0, но Циципас не смяташе да се отказва. При 3:1 двамата изиграха маратонски гейм, в който Циципас имаше точка за пробив, но в крайна сметка Тийм издържа и се оттегли на почивката със солиден аванс от 4:1. Това се оказа решаващо и Тийм без особени трудности затвори сета с 6:3, а с това и мача.