Осемкратният носител на титли от Големия шлем Андре Агаси признава в своята нова автобиография, че е употребявал забранени вещества по време на кариерата си и е излъгал за това, за да избегне наказание. Агаси пише в книгата си, че е употребявал метамфетамини в края на 90-те години.

В края на 1997-ма година Агаси, който в момента е на 39 години, е получил обаждане от доктор, работещ в АТП, в което го уведомява за високо ниво на метамфетамини в допинг пробата му.

"Моето име, моята кариера, всичко беше заложено на карта. Няколко дни по-късно написах писмо до АТП, в което излъгах, за да избегна наказание", пише Агаси. Той заявява още, че се срамува от постъпката си и не може да се каже, че е бил пристрастен към тези забранени вещества.

"Не мога да говоря за пристрастяване, но разбира се това е голям проблем. Чувствам се засрамен и си обещах, че това ще е последната лъжа в моя живот", пише още в автобиографията.

Агаси се отказа от тениса през 2006-та година. Той заяви, че не се притеснява от реакцията на феновете си след тези признания.

"Емоциите са винаги изписани на лицето ми. Всъщност съм развълнуван, че разкривам на света цялата история", добавя Агаси.