Спортен комплекс „Дема“ ще приеме на 31 август и 1 септември първия си Challenger. Третият съботно-неделен турнир на Интерактив тенис ще гостува на кортовете, излъчили шампиони в стотици международни, държавни и любителски състезания. Dema Cup ITL Challenger очаква най-запалените аматьори, които ще бъдат разделени в две категории – ИТЛ 250 и ИТЛ 500. Подреждането в схемите става според рейтинговата система на лигата. В събота в надпреварата ще се включат състезателите с ранг 7,8,9 или 10. В неделя турнирът е отворен за всички с профил в ИТЛ без ограничение в рейтинга. Спечелените точки важат за годишната ранглиста на лигата, а отпадналите в първи кръг ще играят в утешителен турнир.

Интерактив тенис продължава да налага рейтинговата си система, чрез която състезателите се разпределят в схемите по най-добрия начин. Това е гаранция за интересни и непредсказуеми срещи, а съперниците са възможно най-равностойни. В последната надпревара от категория 500 на ИТЛ се включиха петима треньори и инструктори, но победител стана не някой от тях, а Любен Попов. Мачовете бяха оспорвани, а играчите показаха висока класа.

“Радваме се, че интересът към аматьорския тенис постоянно расте и се стараем да предлагаме на тенисистите от София и от цялата страна нови и нови възможности”, каза мениджърът на лигата Ивайло Цанков.  “Ценим времето на играчите, затова държим на точността и стриктното спазване на предварителната програма. Всички приятели на ИТЛ знаят, че на нашите турнири не се чака, а се играе.”

Лятната програма на лигата продължава с тенис ваканцията Green Life Tennis Holiday в Каваци от 11 до 15 септември и приключва със Santa Marina Open II от 20 до 23 септември. След това идва ред на есенните турнири, като първият от тях е в Сандански от 11 до 13 октомври. Повече подробности за Интерактив тенис можете да научите тук.