Украинецът Александър Долгополов сътвори най-голямата изненада до момента в мъжката схема на "Аустрелиън Оупън", след като победи четвъртия в света Робин Сьодерлинг с 1-6, 6-3, 6-1, 4-6, 6-2 в четвърти кръг.

Сьодерлинг показваше прекрасна игра до момента, като не бе загубил нито един сет в първите си три мача. Двубоят с Долгополов започна прекрасно за шведа, след като той спечели първия сет с 6-1. 46-ят в света украинец обаче не се притесни и заигра много по-силно до края на мача. В крайна сметка се стигна до решаващ пети сет, който Долгополов спечели убедително с 6-2, а с това се класира за четвъртфиналите в Австралия след 2 часа и 36 минути игра.

"Започнах много зле мача, но по някакъв начин успях да се върна. Ставах все по-добър с всеки изминал сет. Много се радвам, че достигнах четвъртфиналите", каза Долгополов след победата.

Най-добрият британски тенисист Анди Мъри продължи с перфектното си представяне от началото на турнира и разби 11-я поставен в схемата Юрген Мелцер с 6-3, 6-1, 6-1. Мъри е загубил едва 22 гейма в четирите си мача от началото на "Аустрелиън Оупън". В следващия кръг той ще се изправи именно срещу Александър Долгополов.