Българският тенис талант Симеон Терзиев започна новия сезон с достигане до полуфиналите на двойки на турнира за юноши в Святопетривске (Украйна). 

Надпреварата е от категория ITF J1, а най-високопоставеният роден тенисист в световната ранглиста за юноши игра в тандем с представителя на Беларус Александър Калинин. Двамата бяха поставени под номер 4 в схемата.

На полуфиналите те отстъпиха след много оспорвана битка с 6:1, 3:6, 8:10 на двойката Даниел Морозов (Латвия)/Илия Снитари (Молдова). За тандема с участието на българина това беше трети пореден двубой в максималния формат, като в предишните два случая Терзиев и Калинин трябваше да правят обрат, за да стигнат до успеха.

Състезателят на тенис клуб "Диана" участва и в надпреварата на сингъл, където отпадна в първия кръг от италианеца Леонардо Малгароли. 

Това беше първи турнир за Терзиев през новата година. Той лекуваше контузия, която му попречи да вземе участие в юношеския турнир Australien Open. През февруари българинът ще играе на два мъжки турнира в Анталия (Турция).