Много тенисисти се изказаха за доминацията на Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер. Доста мнения и коментари се чуха по темата в последната седмица, като повечето специалисти смятат, че краят на голямото трио е настъпил и младите оттук нататък ще диктуват модата в световния тенис. 

Поредният, който изрази становище по въпроса е аржентинецът Диего Шварцман. Според дребничкия тенисист, е напълно нормално да има промени и всяко нещо в спорта, а и в живота има своя край.

„Тримата големи доминираха толкова много години на върха и спечелиха всякакви възможни трофеи. Това са изключителни спортисти, които завинаги ще останат в историята. Само че, всичко все някога свършва и нищо не продължава вечно. Бе логично Роджър, Рафа и Новак да започнат да изпитват затруднения. Все пак, годините вече минават, а никой не остава вечно млад. Трябва да си признаем обаче, че ако от тази световна тройка, всички са здрави, тези хора все още са най-добрите в света, дори и днес. Младите тенисисти, които се появяват в момента са жадни за слава и готови на всичко, за да сбъднат мечтите си. Склонен съм да твърдя, че голямата ера на трима велики шампиони е към края си, но нека видим какво ще ни донесе и 2022 година“, каза Шварцман.