Ян-Ленард Щруф изпраща една много добра година. Германецът започна сезона под номер 167 в света и едва ли са били много хората, които очакваха 33-годишният тенисист към днешна дата да заема 21-рвата позиция в ранглистата на ATP. 

Щруф имаше своите неприятни моменти с контузии, но представянето му на „мастърса“ в Мадрид буквално преобърна неговия сезон. С достигането си до финала в испанската столица мощно сервиращият тенисист направи огромен скок и изобщо не е случаен фактът, че той има още по-високи цели за новия сезон. 

Ако погледнем цифрите обаче, Щруф със сигурност има още върху какво да работи, тъй като в турнирите от „големия шлем“ не постигна нещо значимо, а статистиката показва, че през настоящата година той спечели 24 от 45 мача. Все пак, скокът на германеца наистина е огромен и неговият прогрес определено бе отбелязан от тенис специалистите. Опитният ветеран винаги е бил много опасен на корта и може да бъде изключително коварен опонент за своите съперници, а дали Щруф ще успее да задържи нивото си и през 2024 година, тепърва ще разберем.