Слуховете, че Новак Джокович и Мария Шарапова са гаджета бързо бяха опровергани. Руската тенисистка разкритикува остро сръбския си колега пред медиите, след като Ноле за пореден път я имитира на корта.

След първия си мач на Australian Open, в който Джокович постигна успех, младият играч направи вече традиционния си скеч, в който имитира други популярни тенисисти. Шарапова е един от любимите обекти за присмех от страна на сърбина, който обаче заяви, че не го прави с лош умисъл и се надява да не му се сърди за имитациите.

Явно търпението на Шарапова се е изчерпало и днес тя реагира остро на поредната сценка на Джокович. Маша заяви, че тя също би могла, без никакви трудности, да имитира действията на сърбина. „Това обаче би ми отнело твърде много време, тъй като ще трябва да седя и да тупкам топката дълго-дълго преди да реша накрая да я ударя. Ще трябва да седим тук цял ден.”

Шарапова определи имитациите на Джокович като „доста отегчителни”. „Това си е негов специалитет, няма да му отнемам славата,” добави рускинята. „Ще го оставим да си прави малките глупости, сигурна съм, че на хората скоро ще им омръзне. Но е забавно все пак да има клоуни на корта понякога,” заяви Мария.