Много хора виждат в лицето на Александър Зверев и Даниил Медведев бъдещето на световния тенис. Руснакът вече спечели първата си титла от „големия шлем“, докато специалистите смятат, че следващият, който ще стори нещо подобно е германецът. Доста експерти дават големи шансове и на Стефанос Циципас, но световният номер 13 Денис Шаповалов има свое мнение по въпроса. Канадецът изобщо не е съгласен, че изброените са по-добри от него и даде ясно да се разбере, че е готов да се бори за редица трофеи. 
 
„Аз имам само една титла в своята кариера и хората започват да говорят колко съм непостоянен. Да, резултатите ми  не са кой знае колко добри, но бях полуфиналист на Уимбълдън. Всеки изминава своя път в живота и спорта и не е хубаво едни да бъдат фаворизирани пред други. Според мен, Зверев и Медведев не са по-добри и бих могъл да победя и двамата. Това, че Даниил вече има една титла от шлема също не означава нищо, никой не знае каква ще е ситуацията след време. Следващата година може да е моята, аз също играя страхотен тенис. 
 
Готов съм да спечеля много титли и разполагам с пълния потенциал, за да го направя. И ако наистина Циципас, Медведев и Зверев са бъдещето на тениса, както ги определят всички специалисти, първо ще трябва да се справят с мен. Аз също искам титли от големия шлем и от другите надпревари и  няма да се откажа. Още съм млад и знам, че ако играя играта си, мога да победя всеки“, коментира Шаповалов. 
 
По-късно днес, канадският тенисист излиза за своята четвъртфинална битка от надпреварата в Санкт Петербург. Младокът ще се изправи срещу опитния Ян-Ленард Щруф в спор за място на полуфиналите