Лейвър Къп винаги грабва интереса на зрителите като през досегашните 3 издания, събитието бе изключително забавно и се радваше на огромна популярност. Най-вероятно през тази година отново ще бъде така, като от петък до неделя в Бостън ще се срещнат едни от най-добрите тенисисти на планетата, за традиционния двубой между Европа и света.

В тима на Европа личат имената на Даниил Медведев, Александър Зверев Стефанос Циципас и други, докато в отбора на света ще видим Денис Шаповалов, Феликс Оже-Алиасим и  Ник Кирьос. 

Дни преди началото на тази демонстративна надпревара, очакванията си сподели световният номер 12 Денис Шаповалов. Според канадеца, 3 забавни дни предстоят за всички тенис фенове по света, а той желае максимално да се наслади на зрелището.

„Нямам търпение да стартира Лейвър Къп и всички заедно да се забавляваме. Разбира се, не бива да забравяме и състезателния характер все пак, защото аз ще представям отбора на света и искам да спечелим. Ще бъда съотборник с други страхотни момчета, с които толкова пъти сме се срещали на корта. Определено ще е вълнуващо и очаквам да изживея много хубави моменти“, каза Шаповалов.