По-късно днес Денис Шаповалов ще започне своето участие на надпреварата в Щутгарт. Поставеният под номер 1 в основната схема среща испанския ветеран Фелисиано Лопес в мач от втория кръг.

С този двубой световният номер 14 ще открие сезона си на трева, а той се надява на успешни изяви в предстоящите състезания, за да опита отново да се завърне в топ 10. 22-годишният канадец признава, че страда от различни алергии, когато се намира на трева, но това няма да го притесни и той ще даде най-доброто от себе си.

„Доста са неприятни алергиите, които ми причинява тревната настилка, но нищо не мога да сторя.  В Щутгарт съм от няколко дни и е наистина трудно да свикна. Единственото положително е, че тези алергии обикновено се появяват вечер и тогава не спирам да кихам, но ситуацията е такава. При хората се случват такива неща, но трябва да остана концентриран и да мисля за тениса.

Вярвам, че ще се справя, защото  това не е нещо страшно и човек спокойно може да го преодолее. Иска ми се сезонът на трева да е по-дълъг, макар и тя да ми причинява алергия, аз обичам тази настилка и ми харесва да играя на подобни условия. Чакат ни важни турнири, сега в Германия, а след  малко повече от 2 седмици започва и Уимбълдън. Желая да се подобрявам и да постигам победи“, каза Шаповалов