Давид Гофен изпрати чудесна седмица. Белгиецът игра страхотен тенис по време на целия турнир в Монпелие и заслужено успя да завоюва титлата. Гофен изглеждаше солиден и показа познатото си високо ниво от последните години. Въпреки че имаше някои трудни 3-сетови битки, той успя да се справи и показа, че е готов напълно да забрави лошата 2020 година за него. Във финалния двубой през вчерашния ден, Давид Гофен се изправи срещу Роберто Баутиста Агут и очакванията за равностойна битка се потвърдиха. Но след 5 7. 6 4. 6 2,  световният номер 15 спечели своята пета титла в кариерата си. Тези 250 точки не само ще придвижат белгийския състезател по-нагоре в ранглистата, но ще му дадат сериозно самочувствие и увереност. Давид нарече титлата във Франция много специална и призна, колко важно е за него да  играе отново тенис на много високо ниво, за да може да се мери с най-добрите.

„Много съм щастлив, че успях да триумфирам в Монпелие и да прекъсна една дълга пауза без трофей. Аз имам доста загубени финали и това тежи, когато достигнеш  до мача за титлата, а знаем колко е добър Роберто и колко постоянен е в своите изяви. Беше тежка седмица с немалко трудности, но се радвам, че  аз съм шампион. Всеки успех, всяка титла е специална, защото тя ти носи толкова много радост и самочувствие. Ставаш по-уверен, доказваш на себе си, че можеш и искам да продължа да се представям по същия начин. Изпратих неприятна 2020 година, но пък  този триумф ме кара да се чувствам още по-мотивиран за следващите турнири. Мога да нарека успеха в Монпелие изключително значим и специален, защото идва в много важен момент за мен“, коментира щастливият Гофен. 

Опитният тенисист обаче няма никакво време за почивка, тъй като веднага се насочва към Ротердам за силната надпревара от  ATP 500, където ще опита да гони ново чудесно представяне, срещу едни от най-големите звезди на световния тенис.