Марин Чилич започна с успех защитата на титлата си на тенис турнира в Куинс, след като надигра Кристиан Гарин в два сета – в отделните части 6-1, 7-6 (5) за около 1 час и 20 минути. Първият сет мина безметежно за действащия шампион, който реализира два пробива и спечели убедително откриващата част след 6-1 за едва 21 минути.

Във втората хърватинът отново започна с брейк, но допусна колебание и младият чилиец се възползва в четвъртия гейм. Чилич отново пое контрола върху събитията на корта с моментален рибрейк, но сервирайки за мача, се пропука в десетия гейм и Гарин отново се завърна в срещата.

В крайна сметка се достигна до тайбрек, в който чилиецът дръпна с 4-1 точки, но не успя да изравни сетовете и след 7-5, Чилич се класира за втори кръг. Там той ще се изправи срещу Диего Шварцман. Аржентинецът се справи безпроблемно със съпротивата на казахстанския квалификант Александър Бублик.

В Хале Пиер-Юг Ербер отстрани изненадващо Гаел Монфис в изцяло френски сблъсък, докато Жоао Соуза елиминира поляка Хуберт Хуркач. В следващия кръг Ербер чака един измежду Рудолф Молекер и Серхий Стаховски, докато Соуза ще се изправи срещу победителя от мача между действащия шампион Борна Чорич и Жауме Мунар.