Защитаващият титлата си Джон Иснър се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Уинстън-Сейлъм (САЩ) с награден фонд 553 125 долара. Поставеният под номер 3 представител на домакините надигра австриеца Юрген мелцер с 6:4, 6:3 в мач, който на два пъти беше прекратяван заради падналия дъжд. Иснър не срещна трудности в срещата си номер 13 в схемата Мелцер и спечели след точно 71 минути игра.

На четвъртфиналите Джон Иснър ще се изправи срещу Давид Гофен (Белгия), победил поляка Лукаш Кубот в три сета - 6:3, 1:6, 7:6 (5).

Номер 5 в основната схема Анди Родик (САЩ) изненадващо отпадна, след като загуби с 6:7 (6), 6:7 (3) от белгиеца Стив Дарси, който се намира на 81 място в ранглистата на АТП.

Жо-Вилфрид Цонга също продължава на четвъртфиналите след очакван успех със 7:6 (1), 6:4 срещу украинеца Сергей Стаковски. В следващия кръг французинът, който е водач в схемата, ще играе с испанеца Марсел Гранойерс.

Американецът Сам Куери победи с 6:3, 6:4 испанеца Фелисиано Лопес и на четвъртфиналите ще се изправи срещу Александър Дългополов. Представителят на Украйна надигра също с 6:3, 6:4 аржентинеца Давид Налбандян.