Големият тенис талант Адриан Андреев логично бе много щастлив след спечелването на турнира "Еди Хер", една от най-престижните надпревари в юношеския тенис. 16-годишният българин сподели след големия успех, че ключът за него е бил в промяната на манталитета, както и в израстването както физически, така и психически.

Голям успех: Адриан Андреев спечели титлата на "Eddie Herr"

Сезонът за големия талант бе тежък, тъй като няколко контузии в областта на рамото, лакътя и китката го оставиха извън кортовете. Сега обаче проблемите са зад гърба му и Андреев показа, че е в чудесна форма. Във финала той се справи категорично с 6:4, 6:1 срещу руснака Тимофей Скатов, който бе поставен под №1.

"Дадох 100% във всяка точка и каквото се случи. Той имаше лош ден, аз имах добър ден. Тази победа ми дава увереност. Невероятно е. Не го очаквах", заяви щастливият шампион.

"Вярвам си повече от преди", заяви Андреев след успеха. "Промених манталитета си и затова съм тук днес, затова спечелих. Пораснах физически и психически".

Адриан Андреев

Андреев прекара три седмици преди турнира в тренировки в академията на IMG, а е възможно в бъдеще да продължи да се подготвя в прочутата школа, от която са излезли имена като Андре Агаси и Мария Шарапова.

Двамата със Скатов бяха играли помежду си през юли на полуфиналите на Европейското първенство до 16 години и тогава руснакът победи с 6:4, 7:5. Самият Адриан обаче казва, че в изминалите четири месеца са се променили много неща.
 
"Ментално си вярвах повече. Преди не вярвах, че мога да го победя. Днес излязох на корта и вярвах. Това е най-голямото нещо, което можеш да направиш за себе си. Работя много здраво, а когато работиш здраво и искаш нещо наистина много, можеш да го постигнеш."

Сега за Андреев предстои участие на неофициалното световно първенство за юноши "Ориндж Боул", където отново ще е непоставен, а целта му ще бъде да повтори постижението на 18-годишния сърбин Миомир Кечманович от 2016, печелейки и двата големи турнира във Флорида.

"Очаквам с нетърпение Ориндж Боул. Надявам се да се представя добре там. (Кечманович) вече е в топ 200 на АТР, да видим къде ще бъда аз в бъдеще."

В първия кръг на турнира Адриан ще срещне поставения под №15 в схемата Джордж Лофхаген от Великобритания.

Адриан Андреев