Бившият номер едно в световната ранглиста Рафаел Надал няма да играе тенис повече през този сезон. Това обяви самият той след края на участието си на турнира от серията АТР 500 в Базел. 

Там испанецът отпадна още на четвъртфиналите от младия хърватин Борна Чорич. И малко след това той сподели, че няма да участва и на последния за годината турнир в Лондон, в който на линия са само осемте най-добри в света. 

Надал си беше осигурил участие в тази надпревара още през септември. Сега обаче той ще се подложи на операция от апендисит на 3 ноември. Това ще го извади от кортовете поне за две седмици. 

Освен това испанецът има проблеми с гърба, които го мъчат още от началото на годината. За да се излекува от тях, ще почива в следващите пет седмици и няма да тренира до самия край на декември. 

"Дойде време да кажа край на сезона си. Няма да участвам на турнирите в Париж и Лондон, за да се погрижа за здравето си. В последните седмици не се чувствам напълно готов, а аз съм тенисист, който не се готви само за да достигне до четвъртфиналите на даден турнир, а за титлата."

"Трябва да работя много за проблемите си в гърба. Те ме мъчат още от началото на годината в Австралия. Имам нужда от време и затова последните пет седмици на 2014 г. ще ги прекарам в релакс. Ще съм готов за началото на следващия сезон", сподели Надал пред медиите след края на участието си в Базел.