Време е за финала на втория за годината турнир от сериите „Мастърс“. На централния корт в Маями в спор за трофея излизат един срещу друг испанската сензация Карлос Алкарас и първата ракета на Норвегия Каспер Рууд. Двубоят е днес от 20:00 часа и ще бъде предаван в пряко предаване по MAX Sport 1.

18-годишният Алкарас прави фурор дотук през годината, като достигна до 16-ата позиция в световната ранглиста. Той достигна до полуфиналите на първия турнир от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс, където отпадна от своя сънародник Рафаел Надал.

Сега Алкарас надделя над редица топ играчи. Той отстрани Мартон Фучович, Марин Чилич, Стефанос Циципас, Миомир Кецманович и Хуберт Хуркач, за да стигне до финалния двубой. Впечатляващото е, че младокът даде само един сет на съперниците си, това стана при успеха над Кецманович с 2:1. Алкарас има шанса да стане най-младият шампион в историята на турнира, ако се наложи в днешния финал. 

23-годишният Рууд, от своя страна, прави най-доброто си класиране, като в момента е 8-и в света. За да стигне дотук той преодоля Хенри Лаксонен, Александър Бублик, Камерън Нори, Александър Зверев и Франсиско Серундоло. Норвежецът също загуби само един сет по пътя към финала при победата с 2:1 над четвъртия в света Зверев.

Каспер Рууд - Александър Зверев 2:1 сета (6:3, 1:6, 6:3) / ATP 1000, Маями, 1/4-финал, 31.03.2022 г.

източник: Gulliver/GettyImages

Световният №8 бе загубил предишните си три полуфинала в Мастърс турнири, но постигна категоричен успех над Серундоло, който е извън топ 100 на световната ранглиста и изненадващо достигна тази фаза.

До този момент Алкарас и Рууд имат една среща помежду си, която датира от април миналата година на турнира в Марбея. Тогава победител се оказа испанецът, който надделя с 2:1 сета.