Феновете на тениса знаят, че последните седмици не са добри за Александър Зверев. Германският тенисист преминава през възможно най-лошия момент от кариерата си, след като отпадна в третия кръг на Индиан Уелс и във втория на турнирите в Маями, Маракеш и Монте Карло. По този начин третото му място в световната ранглиста започва да бъде сериозно застрашена.

Има допълнителни причини, които са допринесли за това Саша да не вижда светлина в края на тунела. Той страда заради края на любовната му връзка с бившата руска тенисистка и модел Олга Шарипова.

„Връзката ми с приятелката ми приключи. Малко по малко се чувствам по-добре и се надявам, че тенисът ще ми помогне да се отърва от тези лоши моменти. Аз съм безсилен заради това, което ми се случва“, призна той.

Сякаш това не е достатъчно, Александър Зверев също е загрижен за здравето на баща си, който не беше в състояние да пътува с него през последните седмици, защото е в болница.

„Надявам се, че през следващите няколко дни той ще бъде изписан и ще може да се върне при мен“, добави Зверев.

Припомняме, че Александър Зверев и Олга Шарипова обявиха публично своята връзка само преди няколко месеца, когато се възползваха от почивка на Малдивите, откъдето публикуваха снимки в социалните мрежи.