Американецът Себастиан Корда елиминира водача в схемата на турнира на клей в Ещорил (Португалия) Феликс Оже-Алиасим и се класира за полуфиналите на надпреварата от сериите АТП 250.

Корда победи канадския си съперник с 6:2, 6:2 за точно 90 минути, като така изравни общия баланс в мачовете помежду им на 1:1. 

Младият американски тенисист, син на чешката легенда в този спорт Петър Корда, спечели и двата сета по един и същ сценарий, взимайки солиден аванс още в началото. Корда имаше предимство във всички елементи от играта и успя да реализира 5 от 11-те си точки за пробив.

На полуфиналите негов съперник ще бъде друг американец - поставеният под номер 5 Франсес Тиафо. Тиафо имаше трудна задача срещу испанеца Алехандро Давидович-Фокина, но го победи със 7:6(5), 5:7, 7:5.

Срещата премина през куп обрати. В първия сет първи до пробив за 3:2 стигна Давидович-Фокина, но веднага след това Тиафо изравни за 3:3. Американецът спаси четири скрити сетбола на свой сервис в 11-ия гейм, а в тайбрека една негова атака към мрежата за 4:2 точки му позволи да направи минибрейк, който да му донесе първия сет.

Във втория Давидович-Фокина потегли мощно и поведе с 3:0 гейма. Испанецът има два сетбола на сервис на противника при 5:2, но не ги реализира и Тиафо изравни за 5:5. Тогава обаче американецът отново бе пробит и испанецът изравни сетовете.

В решителния трети Давидович-Фокина водеше с 5:3 гейма, но тогава Тиафо превключи на по-висока предавка и взе четири поредни гейма, а с тях и мача.

В другия полуфинал един срещу друг ще се изправят защитаващият титлата си Алберт Рамос и аржентинецът Себастиан Баес. В изцяло испански сблъсък Рамос победи Фернандо Вердаско с 6:2, 6:2, докато Баес елиминира шампиона за 2015 година Ришар Гаске от Франция след 3:6, 6:1, 6:4.

Наградният фонд на турнира в Ещорил е 534 хиляди евро.