Отборът на САЩ постигна втора победа в група В на турнира по тенис Хопман къп, неофициално световно първенство за смесени отбори. Днес американците се наложиха с 2:1 над състава на Италия и оглавиха класирането в група В.

Италианците имат 1 победа и 1 загуба, а с по една загуба са Франция и Великобритания. Бетани Матек-Сандс победи номер 7 в света Франческа Скиавоне (Италия) с 6:4, 6:4, а Джон Иснър след това се наложи над Потито Стараче със 7:6 (7:5), 4:6, 6:4. В мача на двойки италианците Скиавоне и Стараче си го върнаха и спечелиха срещу Иснър и Матек-Сандс с 6:7 (5:7), 6:2, 10:3.

Въпреки днешната победа на САЩ, и четирите отбора в групата запазват шансовете си да се класират за следващата фаза. Матек-Сандс даде малко време на Скиавоне да се ориентира в мача и проби сервиса й при 3:2 в първия сет, а до края на частта не даде шанс на по-опитната си противничка.

Във втория сет Скиавоне се опита да направи обрат, но в края му отново допусна пробив на сервиса си и отстъпи мача. Стараче първи реализира пробив в синглите при мъжете, като това стана при 3:3, но Иснър си го върна и в крайна сметка триумфира в тайбрека.

В третия и решаващ гейм мачът се разви идентично както в първия, като Иснър поведе с 3:1, но допусна изравняване. След това обаче физически се оказа по-добре подготвен и след като завърши мача с 23 аса, приключи с 2:1 сета.