Бърнард Томич изравни резултата за Австралия в мача за Купа Дейвис (неофициално отборно световно първенство) срещу САЩ, след като се наложи над Джак Сок със 7:6 (2), 6:3, 3:6, 6:4. По-рано Джон Иснър изведе американците напред в резултата след победа в другия сингъл над Сам Грот със 7:6 (2), 6:2, 6:2.

Новата трева, поставена специално за мача от Световната група, се оказа щастлива за Томич, който имаше затруднения в началото, а след това и с ранен пробив в третия сет се наложи да играе още една част за крайния успех.

Намиращият се на 24-о място в световната ранглиста Сок се опита от този момент нататък да направи обрат и вложи много енергия, но силите му стигнаха едва до деветия гейм във втория сет, когато допусна пробив и след това загуби.

Австралиецът пропиля три мач-пойнта в последния гейм, преди да завърши мача с уинър.

"Бърни се представи много добре, не скри радостта си капитанът на австралийския отбор Лейтън Хюит. В този тип мачове никога не е лесно да се върнеш след 0:1".
Иснър и Грот беше мач на двама състезатели, които залагат на силен начален удар, но намиращият се на 11-о място в ранглистата американец демонстрира и по-добро връщане, което му спечели мача.

Сега Грот е обявен да играе и на двойки с Джон Пиърс срещу братята Боб и Майк Брайън, които ще играят за САЩ. Ник Кирьос беше в отбора, но отпадна заради вирус и създаде проблеми за Хюит и австралийския щаб.

Среща от Купа Дейвис- Световна група, първи кръг:

Австралия - САЩ 1:1
Бърнард Томич - Джак Сок 7:6 (2), 6:3, 3:6, 6:4
Сам Грот - Джон Иснър 6:7 (2), 2:6, 2:6


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS