Александър Зверев имаше много труден съперник за първия си мач на Мастърса в Пекин, след като трябваше да срещне шампиона от Пекин Николоз Басилашвили. Германецът обаче успя да спре серията от 6 поредни победи на грузинеца и след 7:5, 6:4 продължава напред в турнира.

Басилашвили бе победил Денис Шаповалов в предишния кръг, а срещу Зверев също имаше своите шансове. Световният №5 обаче отрази четири от петте шанса за пробив на съперника си, което изигра огромна роля за двубоя.

Двамата си размениха по един пробив в самото начало на двубоя, но това бе единственият брейк за Басилашвили. Зверев направи още един за 6:5, след което успешно затвори сета на свой сервис.

Във втората част пък единственият пробив дойде в третия гейм. След това при 4:3 за съперника грузинецът имаше брейкбол, но не се възползва и малко по-късно Зверев реализира още първия си мачбол.

В следващия кръг за германеца няма да е по-лесно, защото се изправя срещу друг от големите таланти в лицето на Алекс Де Минор. Австралиецът победи Беноа Пер след 6:4, 6:3.