Германецът Александър Зверев спечели с 6:4, 6:1 срещу канадеца Денис Шаповалов за по-малко от час игра и се класира на финал в турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Негов съперник в битката за титлата ще бъде австриецът Доминик Тийм, който победи с 6:4, 6:2 южноафриканеца Кевин Андерсън.

"Очертава се чудесен финал, чрез който ще надникнем в бъдещето. Изиграхме пет мача помежду още тогава, когато той беше в топ 10, а аз тепърва правех първите си стъпки в професионалния тенис. Да, той води в преките двубои, но аз играя добре напоследък. Също и той. Надявам се да направим паметен двубой", заяви Зверев за срещата с Тийм.

Зверев и Шаповалов не излязоха на корта преди 22 часа местно време, след като Петра Квитова направи истински маратонски мач срещу Кики Бертенс, за да спечели титлата при жените.

Първите осем гейма преминаха без затруднения за подаващите, но Шаповалов прати топка в мрежата в деветия, за да създаде първия брейкпойнт в мача. Зверев го спечели със зверски бекхенд, който канадеца успя да върне само до мрежата, с което беше предопределен и изходът от първия сет.

Втората част премина безпроблемно за Зверев, който спечели пробиви в първия, третия и седмия гейм, за да затвори срещата с първия мачпойнт и при сервис на Шаповалов. /БТА