Александър Зверев вече е в Токио и очаква с нетърпение началото на Олимпийските игри. Най-големият спортен форум на планетата се открива утре и ще продължи до 8-и август.

Германецът безспорно е един от големите фаворити за медалите в японската столица, а той счита за свой най-голям претендент за олимпийската титла световния номер 1 Новак Джокович. Зверев е твърдо решен да представи Германия достойно и би се радвал да получи шанс да се изправи срещу Ноле.

"Всеки иска да играе на Олимпиада и ето, че най-после този момент дойде. След дълго чакане  ще можем да участваме  на най-голямата спортна сцена. Считам, че за  всеки един спортист трябва да е истинска чест да е тук и да се бори за отличията. Аз съм амбициозен и силно се надявам да достигна до медалите.  Ако стана олимпийски шампион това ще е сбъдната мечта. Ясно е, че Джокович е големият фаворит за златните медали, но той не е непобедим. Срещали сме се 8 пъти и няма значение, че имам само два успеха срещу него. Вярвам в себе си и зная, че винаги имам шанс срещу Джокович независимо на кой турнир ще се изправим един срещу друг. Спокоен съм, ще гледам мач за мач и си пожелавам да спечеля медал“, завърши Зверев