Сръбският тенисист Новак Джокович бе елиминиран при първото си появяване на турнира по тенис за мъже в зала от сериите "Мастърс" в Париж с награден фонд 2,4 милиона щатски долара. В среща от втория кръг Сам Куери (САЩ) победи Новак Джокович с 0:6, 7:6 /7:5/ и 6:4.

Осигурил си първото място в световната ранглиста до края на сезона, Новак Джокович не е отпадал толкова рано от турнира в Маями през март 2010 година, когато бе елиминиран от белгиеца Оливие Рошю. Джокович, който бе болен в началото на тази седмица, а в неделя пътува до Белград, за да посети своя болен баща, настанен в болница, излезе на корта с маската на Дарт Вейдър (лошият герой в сагата "Междузвездни войни" - бел. на пр.) в деня Хелоуин.

Джокович бързо спечели първия сет с категоричното 6:0, поведе във втория с 2:0, но явно силите му бяха дотук и вместо лесна победа, загуби от Сам Куери, 23-ти в световната ранглиста. Така Новак Джокович напусна "през малката врата" турнира в Париж, където бе победител през 2009 година.

Това бе първата загуба на Джокович след тази от Анди Мъри (Шотландия) на финала на откритото първенство на САЩ. Днешната загуба на Новак Джокович е тежък удар върху организаторите на турнира в полифункционалната зала Пари-Берси във френската столица, след отказа за участие на Роджър Федерер (Швейцария) и Рафаел Надал (Испания), които са контузени.