Маркос Багдатис, който през миналата година достигна до полуфиналите на турнира Пари-Берси, този път бе принуден „да хвърли бялата кърпа” още в първия кръг. Багдатис, който почувства болки в гърба /дискова херния/, се отказа в третия сет на мача с американеца Куери.

Поради същата причина – болки в гърба, Маркос Багдатис се отказа в първия кръг и на турнира в Мец в края на месец септември.

Багдатис, който е 59-ти в световната ранглиста, ще загуби много точки след днешното елиминиране в първия кръг на турнира в суперлуксозната многофункционални зали Берси във френската столица.

След днешната си загуба бившият номер едно в света, руснакът Марат Сафин заяви, че сериозно обмисля да се откаже от тениса. „Имам нужда да си почина, да се откъсна от тениса за доста време и да размисля. Последните две години бяха доста трудни за мен", заяви Марат Сафин - 31-ви в световната ранглиста, който ще навърши 29 години на 27 януари.

Победител в откритото първенство на САЩ през 2000-та година, Марат Сафин има още един триумф в Големия шлем - откритото първенство на Австралия през 2005 година. Победата в откритото първенство на Австралия през 2005-та година е 14-та, но и последната победа на Марат Сафин в турнир от веригата на Асоциацията на тенисистите-професионалисти.

След като днес загуби първия сет с катастрофалното 0:6, Марат Сафин обясни: "Просто не знам какво стана в този сет". Говорейки за близкото бъдеще, Марат Сафин каза: "Имам нужда от ваканция и отивам да си почина в Маями".

Резултати от срещите от първия кръг на големия международен турнир по тенис за мъже Пари-Берси от сериите Мастърс:

Николас Кифер /Германия/ - Иво Карлович /Хърватия/ - 6:4,7:5

Марин Чилич /Хърватия/ - Андреас Сепи /Италия/ - 7:6,6:2

Томаш Бердих /Чехия/ - Роби Гинепри /САЩ/ - 6:4,7:5

Сам Куери /САЩ/ - Маркос Багдатис /Кипър/ - 7:5,6:7,3:2,

отказване на Багдатис

Хуан Монако /Аржентина/ - Марат Сафин /Русия/ - 6:0,7:6.