Руският тенисист Марат Сафин записа изненадваща загуба със 6:7(2), 6:7(4), 6:4, 6:3, 8:10 от представителя на домакините Жослин Оана и бе елиминиран от последното си участие на Откритото първенство на Франция, което е с внушителния награден фонд от над 7,32 милиона евро.

Поставеният под номер 20 Ролан Гарос Сафин, който обяви оттеглянето си от професионалния тенис след края на сезона, започна изключително трудно с два загубени гейма в тайбрек. После обаче той заличи пасива си на 3 и 4 гейма за Оана, но в края дори и трите спасени мачбола не помогнаха в борбата за излизане от втория кръг.

Към третият кръг в Париж уверено продължава световният номер едно Рафаел Надал, след като испанският тенисист срази с 6:1, 6:4, 6:2 руснака Теймураз Габашвили.

Испанецът, който е без загуба на турнира на клей от първия си мач в Париж през 2005 година, се нуждаеше от едва 2:17 часа, за да преодолее 72-ия в света Габашвили.

В третият кръг Надал ще срещне австралиеца Лейтън Хюит, който победи с 6:4, 6:3, 6:1 казахстанския тенисист Андрей Голубев.