Русия спечели отборния турнир по тенис АТП Къп в Мелбърн с награден фонд от 4.5 милиона долара. На финала руският отбор се наложи с 2:0 успеха над Италия. На "Род Лейвър Арина" Даниил Медведев спечели с 6:4, 6:2 срещу Матео Беретини, а преди това Андрей Рубльов победи с 6:1, 6:2 Фабио Фонини.

Заемащият четвърто място в световната ранглиста Медведев пропусна два мачбола при 5:1 в своя полза във втория сет, но Беретини се предаде при четвъртата възможност за завършване на двубоя в полза на руския тенисист.

Бившият финалист от Откритото първенство на САЩ Медведев обра овациите от малобройната публика и заслужи поздравление от страна на противниковия тим. Рубльов, който се намира но осмо място в класацията на АТП, не беше побеждавал Фабио Фонини в предишните три двубоя между двамата на твърда настилка, като сега взе реванш срещу неудобния си противник.

Руският тенисист записа четири поредни победи в турнира, като загуби само един сет, докато Матео Беретини допусна първото си поражение една във финалния сблъсък на АТП Къп.