Андрей Рубльов си осигури място на четвъртфиналите в китайския град Шанхай, след като в 1/8-финал на турнира от сериите Мастърс 1000 победи Томи Пол със 7:5, 7:5. Срещата продължи малко над час и половина.

Руснакът първи стигна до точки за пробив в петия гейм, но американският му опонент отрази и двете възможности. Последва пробив на сметката на Пол, но предимството на 12-ия поставен не трая дълго – Рубльов направи рибрейк и след това дочака своя миг в 11-ия гейм, когато направи решителен пробив, след който сервира за аванс в резултата. Втората част завърши при идентичен резултат – 7:5 в полза на петия в схемата руснак, с тази разлика, че този път той осъществи един-единствен пробив, отново в 11-ия гейм.

Рубльов изигра силен мач, като загуби само седем точки на първи сервис и шест на втори, завършвайки с 27 уинъра и едва 4 непредизвикани грешки. Пол приключи с 16 печеливши удара и близо четири пъти повече непредизвикани от съперника – 15.

Така Рубльов оформи четвъртфиналистите в Шанхай, като ще играе с французина Юго Умбер. В горната половина на схемата другият мач от последните осем противопоставя Григор Димитров и Николас Джари. В долната Фабиан Марожан от Унгария се изправя срещу Хуберт Хуркач, а Бен Шелтън и Себастиан Корда си дават среща в изцяло американски сблъсък.