Днес започват решителните битки от надпреварата в Барселона. През днешния ден трябва да се изиграят ¼-финалите, като поне на този етап фаворитите за титлата не допускат изненади.

Надал, Циципас и Андрей  Рубльов са част от най-добрите 8, а всеки един от тримата има  добри шансове да вдигне трофея в неделя. Поставеният под номер 3 в основната схема Андрей Рубльов дотук записа 2 победи, и по-късно ще се изправи срещу Яник Синър в един от най-интересните четвъртфинали.

Въпреки успешното си представяне до момента, руснакът не е особено доволен от себе си и заяви, че трябва да подобри доста неща, за да опита да се бори за ново отличие.

„Истината е, че през тази седмица не играя особено добре. Вчерашният мач срещу Алберт Рамос бе много труден за мен и резултатът говори достатъчно. Бях 2 часа и половина на корта и изхабих голямо количество сили, но това е тенисът. Нищо не идва лесно и се радвам, че успях да се справя, защото  можеше и да загубя срещата. Длъжен съм да вдигна нивото, Синър е голям талант и достигането му до финала на мастърса в Маями говори достатъчно. Той играе страхотен тенис и ако не покажа най-доброто, отново ще изпитам сериозни затруднения. Мисля, че трябва да науча някои уроци и е важно да успея да бъда концентриран през цялото време“, каза финалистът от мастърса в Монте Карло.