Въпреки че са двойка от почти 15 години, Роджър Федерер и съпругата му Мирка твърде рядко говорят за връзката си. За тях знаем само, че искрата помежду им е пламнала по време на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г.

Маестрото пести подробностите около личния си живот, но в навечерието на Australian Open открехна малко завесата за начина, по който са се запознали с жената на живота му, от която вече има четири деца. 

Двамата официално сложиха халките през април 2009 г., а само три месеца по-късно Мирка роди две дъщери-близначки. Миналата година тя даде живот и на двама синове-близнаци, с което семейството се увеличи и стана шестчленно. Но когато са се запознали с нея, той е бил едва 19-годишен, докато Мирка - на 22. 

"За мен Австралия винаги е била специална. Точно тук, през 2000 г., срещнах жената на живота си. С Мирка бяхме заедно две седмици на Олимпийските игри в Сидни и това беше страхотно време.

Тогава се опознахме много добре, а последната вечер преди да си заминем от Австралия, се целунахме за първи път. Точно затова винаги се радвам, когато се завръщам тук, защото изплуват страхотни спомени", сподели гениалният тенисист, който показа, че може да бъде и романтичен.