Швейцарският шампион по тенис Роджър Федерер сключи дългосрочен договор за партньорство с производителя на световно-известния шоколад Lindt & Sprüngli.

Компанията Lindt & Sprüngli е въодушевена от възможността да се асоциира с най-успешния тенесист на всички времена. Детайлите по сключения договор няма да бъдат обявени публично.

За първи път в 160-годишната си история компанията-производител на шоколад обвързва името си с това на знаменитост. Светoвната известност на спортиста Федерер се превръща в многообещаваща възможност за Lindt & Sprüngli да повиши популярността на премиум шоколадите Lindt в глобален план и да затвърди присъствието си на основните световни пазари. Роджър Федерер с имиджа си на мил и земен човек е идеалният посланик на марката Lindt & Sprüngli. Той превъплащава по уникален начин всички ценности на Lindt & Sprüngli: „Швейцарски”, „Премиум”, „Качество” и „Страст”. Обвързването на всички тези важни характеристики с имената на Lindt и Федерер символизират перфектната „двойка” - Номер 1 в производството на шоколад и Номер 1 в света на тениса.

Ернст Танер, изпълнителен директор и председател на Борда на Lindt & Sprüngli, коментира: „Развълнувани сме от възможността да наречем популярната щвейцарска икона Роджър Федерер посланик на нашата марка. Заедно с Роджър ние ще станем истински посланици на Швейцарското качество.” И Роджър Федерер потвърждава това: „Аз съм роден в Швейцария и от детството си съм голям почитател на шоколадите LINDT. Щастлив съм от партньорството си със световния лидер в производството на шоколад! Наслаждавам се на продуктите им и съм много впечатлен от плановете им за бъдещо развитие.”

За Роджър Федерер

Роджър Федерер е роден на 8 август 1981 г. в гр. Базел, Швейцария. Професионалната му кариера като тенесист започва през 1998 г. Федерер е спечелил 15 титли от ”Големия шлем” (три от Открито първенство на Австралия, шест от Уимбълдън, една от Открито първенство на Франция и пет от Открито първенство на САЩ ); 4 титли от Тенис Мастърс Къп и 16 титли от турнирите от сериите Мастърс. На Летните Олимпийски игри в Пекин през 2008 г. Федерер печели златен медал от турнира по двойки.

Неговият успех и отличителен собстевен стил го превръщат в един от най-популярните тенесисти в света. В момента той е номер 1 в Световната ранглиста по тенис.

През 2007 г. е обявен от списание „Time” за един от „100-те най влиятелни личности в света”. Вдъхновен от майка си, която е родена в Южна Африка, през 2003 г. той основава „Фондация Роджър Федерер” за финансиране на проекти в полза на деца от Южна Африка, живеещи в лишения.