Световният номер 2 Роджър Федерер (Швейцария) се класира за полуфиналите на силния тенис турнир в Дубай с награден фонд 1.62 милиона долара.

Федерер нямаше никакви проблеми със Сергей Стаховски (Украйна) на четвъртфиналите и спечели с 6:3, 6:4 за 73 минути. Три пробива бяха достатъчни на швейцареца да се поздрави с победата. На полуфиналите съперник на Федерер ще бъде Ришар Гаске (Франция).

Гаске, който в първия кръг се наложи над първата българска ракета Григор Димитров, победи Жил Симон (Франция) с 5:7, 6:2, 6:4.

Шампионът от Откритото първенство на Австралия Новак Джокович (Сърбия) също се класира за полуфиналите. Джокович, който е номер 2 в схемата и номер 3 в света, победи на четвъртфиналите Флориан Майер (Германия) със 7:5, 6:1 за 76 минути.

За Новак Джокович това бе 12-та поредна победа.За сърбина това е и първи турнир след спечелването на титлата в Мелбърн през януари. На полуфиналите съперник на Джокович ще бъде номер 3 в основната схема Томаш Бердих (Чехия).Бердих се наложи над Филип Печнер (Германия) със 7:5, 6:4 за 1:47 часа.